Stenskottsfilm

Täck utsatta ytor med stenskottsfilm

Montering av stenskottsfilm

Vi monterar stenskottsfilm på både bil och mc och på det sättet skyddas fordonet mot både repor, stenskott, smuts och vägsalt. Vanligt är att montera det på särskilt utsatta områden så som exempelvis huv, strålkastare, hjulhuskanter, instegslister, backspeglar, skärmar och stötfångare.

Det är en transparent film som gör stor skillnad utan att synas och med ett stenskottsskydd (PPF – Paint Protection Film) har ni gjort en verkligt bra investering. Förutom att skydda mot stenskott så kan det vara att man önskar ha skyddsfilm på kofångaren vid bagageutrymmet då det skyddar mot in- och urlastning, exempelvis när man har hundar som hoppar i och ur eller lastar barnvagn och liknande.

Med stenskottsfilm skyddar ni alltså inte bara lacken mot stenskott utan även annat slitage och påfrestningar. Vad som gör det till en bra investering är att det är ett slitstarkt lackskydd som säkrar ett högre andrahandsvärde på bilen och det gör den lättare att sälja. Ni väljer själva vilka delar av bilen eller motorcykeln som ni önskar klä in i stenskottsfilm och är ni osäkra på vad som är bäst, så använd gärna vår expertis och låt oss hjälpa till att hitta den ultimata lösningen för er.

Stenskottsfilm
Stenskottsfilm Final Touch AB

Det bästa sättet att bevara och skydda lacken

För att skydda lacken på er bil eller motorcykel så är det absolut värdefullt med ett bra underhåll för att bidra till ett bra ytskydd. Regelbunden fordonstvätt, använda vax och att avfetta med anpassade produkter som bland annat ökar avrinningseffekten är bra, men dessa produkter har ett begränsat skydd mot tuffare slitage i form av stenskott och repor.

Därför rekommenderar vi att montera en stenskottsfilm som är mer slitstark och håller längre. Stenskottsfilm finns även i matt utförande om ni har en matt lack eller om ni har en blank lack men önskar en matt finish. Vi jobbar med kvalitetssäkrade produkter och material som har långa garantier. Vanligtvis väljer man vilka delar man vill ha filmen monterad på, men det blir allt vanligare också att kunder önskar att klä in hela sin bil i stenskottsfilm för att bevara lacken.

När ert fordon ska säljas eller ni önskar ta bort stenskottsfilmen så är det trots det slitstarka skyddet enkelt att ta av. Den kräver heller ingen särskild skötsel förutom tvätt och vanligt underhåll. Vi finns att fråga om skötselråd så att er solskyddsfilm eller annan montering av exempelvis foliering eller dekor håller på bästa sätt.

Har du några funderingar angående stenskottsfilm eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa just dig med ditt projekt? Välkommen att kontakta oss